בכל פעם שמתקיימת סדנה אצלנו בבית מיכאל בן הזוג שלי מפתיע בעוד מתכון קליל, פשוט להכנה וטעים ברמה בינלאומית. על כך מעידים בפה מלא המשתתפים שמיד שואלים "איך מכינים את זה?" חחחח ואני מסמנת לי עוד מתכון להעלות לאתר שכולם יוכלו ליהנות ממנו. והפעם לפניכם מעדן תרד מבושל. אוכל בריא, מזין המכיל ברזל ומתיישב בצורה מופלאה עם המישור הראשון שעליו אנחנו לומדים באמצע היום השני של סדנת הבסיס. תכלס המתכון הכי קל בעולם, מגיע מהבית בו מיכאל גדל והנה הוא לפניכם. נסו ותתאהבו גם אתם.

המצרכים

  • 2 חבילות תרד אורגני שטוף, נקי ומוכן לשימוש
  • בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום ישראלי גאה קצוצות דק
  • ביצה אחת
  • 3 כפות של שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה

מחממים מים בסיר גדול וחולטים בתוכו את כל התרד לבישול קצר של כ-10 דקות עד שהוא נהיה רך.
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במחבת עם שמן זית עד לשקיפות מלאה, כך שהבצל מוציא את המתיקות שלו.
מוסיפים את השום ומטגנים קלות עוד כשתי דקות.
מסננים את התרד מכל המים, קוצצים אותו דק ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את התבלינים, וביצה אחת לתוך התערובת.

מערבבים יחד את הכל, עד שהביצה והתרד מתאחדים, יש לערבב כל הזמן על מנת שהביצה תטמע באופן שווה בתבשיל. טועמים ומתקנים במידה ויש צורך להוסיף עוד מלח או פלפל.

מורידים מהאש ומגישים. מבטיחה לכם שתיהנו, אמרתי לכם מהיר וקל להכנה נכון?
הערה: התרד מצטמצם מאד בבישול, לידיעתכם ניתן להכפיל את הכמויות בשמירה על המרכיבים והיחסיות בניהם.

שיהיה בתאבון!