אז מצאתי את עצמי בערב השני של סדנת בסיס מול 250 גרם עלים טריים של תרד שקניתי פעם ראשונה בחיים... וחיפשתי מה לעשות אתם שיהיה טעים, משביע ובריא. טיילתי קצת בין מתכונים ברשת והתאמתי את מה שהיה במקרר למה שקראתי, האמת יצא מדהים! הריחות שמילאו את הבית סיפרו בסוד מבעוד מועד שזה הולך להיות שוס. הייתי ממש גאה בעצמי על יצירת הפאר שנעלמה בתיאבון רב ומחמאות אינספור בארוחת הצהרים למחרת בלימודים, הסטודנטים אומרים שהאוכל הוא חלק בלתי נפרד מהסדנאות ~ אני מסכימה. קבלו אותה קלה להכנה, הנה היא לפניכם שלב אחר שלב. באהבה.

המרכיבים

  • חצי חבילה בצק פילו
  • 250 גרם עלי תרד טריים 
  • 250 גרם פטה עיזים 
  • 100 גרם פרמז'ן
  • 100 גרם קשקבל עיזים
  • 1 גביע יוגורט 1.5% שומן
  • 2 ביצים 
  • 1 גביע שמנת מתוקה 10% שומן
  • מעט מן זית
  • שומשום
  • פלפל שחור גרוס לפי טעם
  • אגוז מוסקט לפי טעם

ההכנה

להפשיר מעט את בצק הפילו לפתוח אותו, להוציא חצי ולהחזיר את החצי השני לפריזר.
לקצוץ את התרד (לא דק מידי) לשים בקערה ולהוסיף את גבינת הפטה.
את הפרמז'ן והקשקבל יש לגרד גס בפומפיה ולחלק לשניים. חצי נכנס לתערובת המלית חצי נשאר לציפוי.
להוסיף לתערובת המלית גביע של יוגורט ולערבב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה. (עדיף בידיים).
לשטח את בצק הפילו על משטח רחב, למשוח אותו במעט שמן זית ולמרוח את המלית באופן אחיד על הבצק.
בעזרת השקית עליה נמצא הבצק יש לגלגל בעדינות את הבצק לרולדה ולהדק את הצדדים שלא תברח המלית.


להעביר את הרולדה לתבנית מוארכת (לשים לב יש מקום מסביב לרולדה בתוך התבנית)


לסיום בקערה שוברים את שתי הביצים ומוסיפים את גביע השמנת המתוקה, מעט אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס לפי טעם. מערבבים לרביכה אחידה ויוצקים מעל הרולדה לתבנית (כן זה ממש כמו לשים אותה בתוך בריכה). מפזרים מעל את חצי הנותר של הפרמז'ן והקשקבל וזורים שומשום.


מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, לכארבעים דקות. 


בתאבון!